Brandweerforum lanceert Brandbase

De laatste dagen zijn wij overspoeld met vragen van forumleden waar onze Brandbase was gebleven. Komt alles terug? Waar is alle informatie gebleven? Wij zijn blij met de betrokkenheid van onze leden, dat te merken en zijn hun hier danken voor. Vanaf vandaag is onze nieuwe Brandbase online en wensen jullie veel plezier ermee. Het stichting bestuur en beheer van het Brandweerforum is iedereen zeer dankbaar voor de vrijwillige inzet die is geleverd om dit mooie resultaat te bereiken. De komende tijd worden meer maatregelen doorgevoerd om het Brandweerforum te actualiseren en verbeteren.

In de vele jaren dat het Brandweerforum online is hebben wij een grote hoeveelheid aan informatie verzameld, dankzij onze leden en de vele vrijwilligers die hiervoor actief zijn. Brandweerkennis is voor heel Nederland, daarom hebben de vrijwilligers een nieuwe Brandbase opgericht om de kennis zo veel mogelijk te delen. Deze wordt dagelijks onderhouden en aangevuld.

Een eigen domeinnaam & systeem

De voormalige Brandbase op het Brandweerforum was niet langer meer toereikend voor alle informatie die wij willen opslaan en verwerken. Wij zijn over gegaan naar een splinternieuw en zelf ontworpen systeem welke ons meer mogelijkheden bied dan de oude software die geïntegreerd was in het Brandweerforum. Technisch zijn deze nu gescheiden van elkaar en de Brandbase is nu onder een eigen domeinnaam: https://brandbase.hetbrandweerforum.nl te bereiken. Wij hebben nu meer faciliteiten en mogelijkheden tot ons beschikking en kunnen in de toekomst verder uitbreiden met dit systeem.

Deze Brandbase vervangt de oude welke wij hadden op het Brandweerforum. Ons team met vrijwilligers is volop bezig om alle informatie over te zetten deze weer compleet te krijgen.

Een eigen brandwiki

De Brandwiki is de grootste verzameling van termen, begrippen en definities die gebruikt worden in brandweer Nederland. Het toepassen van de juiste begrippen bij de brandweer en in de brandpreventie is erg belangrijk. Deze termen, begrippen en definities worden veel gebruikt door bijvoorbeeld: brandweerlieden, brandpreventisten, brandpreventie deskundige, projecteringsdeskundige brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties, Fire Safety Engineering, bedrijfshulpverleners en veiligheidskundige.

Bekijk de brandwiki

Brandbase

Alle afkortingen op een rijtje
Binnen brandweer Nederland en de brandveiligheid worden een tal van afkortingen gebruikt hiervoor is in de Brandwiki een apart gedeelte gemaakt.

Bekijk alle afkortingen

Alle kazernes op een rijtje

De Brandbase is voorzien van een actueel overzicht van kazernes die in gebruik zijn bij brandweer Nederland. Naast een actueel overzicht is een archief opgenomen waar alle oude kazernes uit het verleden zijn opgenomen.

Bekijk alle actuele kazernes

Bekijk het archief met kazernes

Brandbase

Alle voertuigen op een rijtje

De Brandbase is voorzien van een actueel overzicht van voertuigen die in gebruik zijn bij brandweer Nederland. Naast een actueel overzicht is een archief opgenomen waar alle oude voertuigen zijn opgenomen.

Bekijk alle actuele voertuigen

Bekijk het archief met voertuigen

Brandbase

Enthousiast geworden?

– Wil jij meehelpen om de brandbase actueel te houden?
– Heb jij correcties en/of aanvullingen voor de brandbase?

Stuur een e-mail naar: