SSL beveiliging

De stichting Fire & Safetyfora heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Alle websites in het beheer van de stichting worden al lange tijd voorzien van een beveiligd SSL certificaat. Wat ervoor zorgt dat gegevens veilig worden verstuurd over het world wide web. Voor de forumsoftware die wij gebruiken was dit tot voor kort niet mogelijk. Omdat browsers steeds strenger worden in het toelaten van veilige websites werd de druk op de softwaremakers steeds groter om dit te realiseren en technisch lag achter de schermen een grote uitdaging. Sinds kort is het voor de forumsoftware mogelijk om SSL te integreren in fora. Alle fora van de stichting Fire & Safetyfora zijn afgelopen tijd voorzien van een SSL certificaat zodat jouw gegevens volledig veilig zijn!

Veilig een donatie doen aan het forum?

Veilig forum

Beveiliging (SSL)
SSL wordt door miljoenen websites gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding, zoals online aankopen, financiƫle transacties of het versturen van persoonsgegevens. Hierdoor zal alle informatie tijdens het transport vertrouwelijk blijven en niet leesbaar zijn door derden. Websites die over deze beveiliging beschikken zijn herkenbaar aan het gesloten slotje en de https:// in de adresbalk. Voor een SSL verbinding is een SSL certificaat noodzakelijk. Een gebruiker kan aan de hand van een SSL certificaat zien wie de eigenaar van de website is en wie het certificaat heeft afgegeven.

SSL biedt vertrouwen
Een SSL certificaat is bovendien erg belangrijk voor de identiteit van de website en de eigenaar daarvan. Het geeft vertrouwen. Bezoekers van de website weten dat veilig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan en kwaadwillende dit niet kunnen ‘afluisteren’. Door het certificaat weten ze bovendien dat de gegevens alleen bij de eigenaar terecht zullen komen. Ook het belang van een gerenommeerd merk, dat bekend staat om een gedegen validatie en door grote bedrijven wordt gebruikt, mag niet worden onderschat. Door een bekende naam zal de bezoeker de website sneller vertrouwen.

SSL is een wettelijke eis
In de wet staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom om gebruik te maken van een SSL certificaat.